26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Eredeti rizsfelfújt

2015. március 02.
2.5901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk a sokak által kedvelt rizsfelfújt, vagy más néven rizskoch. Kiskorunkban ha menzán étkeztünk, akkor biztosan belefutottunk ebbe az ételbe.
 


Hozzávalók:
250 g rizs
1 l tej
200 ml víz
1 csipet só
150 g kristálycukor
1 db citrom
1 teáskanál vanília aroma
20 g mazsola
5 db tojás
2 teáskanál búzaliszt
50 g vaj
zsemlemorzsa

Elkészítés:
Első lépésként a rizst főzzük meg a vízben, majd ha elfőtt már teljesen a víz, akkor adjuk hozzá a tejet és egy csipet sót. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Ha már kellően magába szívta a tejet is, akkor belekeverjük a citrom reszelt héját, a cukrot, a mazsolát és a vanília aromát.

Körülbelül egy órán át hagyjuk pihenni a rizs keveréket. Amíg hűl a rizs, addig a vajat keverjük habosra a tojássárgákkal és a már hideg tejberizshez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is óvatosan a keverékhez adjuk. Végül a lisztet is belekeverjük.

Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk, majd beleöntjük a rizskoch keveréket. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Lekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk.
3 hozzászólás

monyó

11 éve, 1 hónapja és 24 napja

Vannak időszakok amikor imádom és vannak amikor utálom röhögő smiley Nem tudom miér...

válasz erre

blondi

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Én szeretem nagyon. mosolygó smiley Jó recept.

válasz erre

becky

11 éve, 1 hónapja és 25 napja

Bár milyen meglepő én mindig is utáltam. Nem ízlik egyszerűen.

válasz erre