Hozzávalók:
250 g rizs
1 l tej
200 ml víz
1 csipet só
150 g kristálycukor
1 db citrom
1 teáskanál vanília aroma
20 g mazsola
5 db tojás
2 teáskanál búzaliszt
50 g vaj
zsemlemorzsa
Elkészítés:
Első lépésként a rizst főzzük meg a vízben, majd ha elfőtt már teljesen a víz, akkor adjuk hozzá a tejet és egy csipet sót. Fontos, hogy folyamatosan kevergessük, nehogy leégjen. Ha már kellően magába szívta a tejet is, akkor belekeverjük a citrom reszelt héját, a cukrot, a mazsolát és a vanília aromát.
Körülbelül egy órán át hagyjuk pihenni a rizs keveréket. Amíg hűl a rizs, addig a vajat keverjük habosra a tojássárgákkal és a már hideg tejberizshez keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és azt is óvatosan a keverékhez adjuk. Végül a lisztet is belekeverjük.
Egy tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk, majd beleöntjük a rizskoch keveréket. Előmelegített sütőben, 200 fokon 40 perc alatt megsütjük. Lekvárral és porcukorral megszórva tálaljuk.