31 °C
borús égbolt
2025. június 27., péntek
László

Eredeti olasz tiramisu

2013. november 22.
6.5121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha Olaszországra gondolunk, akkor a tésztán kívül a második dolog a tiramisu sütemény, ami az eszünkbe fog jutni, ezért ma az eredeti receptet írjuk le Nektek!
 


Hozzávalók:
4 szép tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
50 dkg mascarpone
1-2 evőkanál amaretto likőr vagy rum
2 csomag babapiskóta
3 dl erős feketekávé
néhány evőkanál kristálycukor
2-3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverünk. Akkor lesz jó, ha a cukor elolvadt és világos masszát kapunk.

A hideg krémsajtot belekanalazzuk a tojásfehérjés masszába és hozzá öntjük az amaretto likőrt, majd összekeverjük. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá keverjük és óvatosan a masszánkba keverjük.

Miután a kávénk lefőtt, belerakjuk a cukrot, és ha nem szeretjük a túl erős kávét, akkor egy kevés tejjel felönthetjük. A babapiskótáinkat megforgatjuk a kávénkba és egy tálat kirakunk a piskótákkal. A krémünk felét rárakjuk és elsimítjuk, majd még egy sor babapiskóta és szintén a krém jön.

Végül a kakaóporral meghintjük a tiramisunkat, és körülbelül 1-1,5 órára a hűtőbe rakjuk a tiramisut, hogy jól összeálljon a süteményünk.
14 hozzászólás

Gucci

12 éve, 7 hónapja és 6 napja

én még nem csináltam sose tiramisut, de lehet megcsinálom e szerint

válasz erre

csillucs

12 éve, 7 hónapja és 6 napja

imádom a tiramisut, de én nem így szoktam csinálni! Elfogom készíteni így is röhögő smiley

válasz erre
12a(z) 2 -ből