Hozzávalók:
4 szép tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál porcukor
50 dkg mascarpone
1-2 evőkanál amaretto likőr vagy rum
2 csomag babapiskóta
3 dl erős feketekávé
néhány evőkanál kristálycukor
2-3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a tojássárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral habosra keverünk. Akkor lesz jó, ha a cukor elolvadt és világos masszát kapunk.
A hideg krémsajtot belekanalazzuk a tojásfehérjés masszába és hozzá öntjük az amaretto likőrt, majd összekeverjük. Ezután a tojásfehérjét kemény habbá keverjük és óvatosan a masszánkba keverjük.
Miután a kávénk lefőtt, belerakjuk a cukrot, és ha nem szeretjük a túl erős kávét, akkor egy kevés tejjel felönthetjük. A babapiskótáinkat megforgatjuk a kávénkba és egy tálat kirakunk a piskótákkal. A krémünk felét rárakjuk és elsimítjuk, majd még egy sor babapiskóta és szintén a krém jön.
Végül a kakaóporral meghintjük a tiramisunkat, és körülbelül 1-1,5 órára a hűtőbe rakjuk a tiramisut, hogy jól összeálljon a süteményünk.