Hozzávalók:
25 dkg makaróni
10 dkg sampinyon gomba vagy csiperke gomba
15 dkg főtt füstölt sonka (legjobb hozzá a kötözött sonka)
1 nagy doboz paradicsompüré (készíthetjük magunk is)
10 dkg reszelt parmezán
7 dkg vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 marhahúsleves-kocka
1 teáskanál cukor
1-1 mokkáskanál szárított bazsalikom, rozmaring,kakukkfű
1 mokkáskanál törött fekete bors
só
Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon megfőzöm, azaz bő sós vízben. A vöröshagymát megtisztítom és nagyon finomra aprítom, a megmosott és letisztított gombát és a főtt sonkát feldarabolom. Ezután a vajat felforrósítom, ráteszem a hagymát, és fedő alatt megfonnyasztom, majd hozzáteszem a gombát.
Megsózom, borsozom, és ismét fedő alatt puhára párolom a gombát. Ha már zsírjára sült, hozzáadom a paradicsompürét és a sonkát, ezután együtt pirítom tovább még néhány percig. Rászórom az összes fűszert, és másfél dl vízzel felengedem.
Kevergetve összerottyantom, majd beleforgatom a főtt makarónit. A fele reszelt sajtot rászórom és jól összekeverem. Tálalásnál természetesen aki szeretné, még megszórhatja parmezán sajttal.