23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Eredeti Carbonara spagetti

2014. április 02.
3.9821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az eredeti, olasz Carbonara spagetti. Ezt a tésztát sokféle képen el lehet készíteni, van aki tejszínnel főzi, van aki tojással. Az eredeti recept természetesen tojást használ.
 


Hozzávalók:
30 dkg spagetti
10 dkg bacon
5 dkg parmezán sajt
2 tojás
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
só, fehérbors

Elkészítés:
Az első lépés a tészta kifőzése bő, sós vízben, közben elkészítjük a szószt. Ha egybe vesszük a bacont, akkor apró kockákra vágjuk fel. A bacont egy kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha megfőtt a tészta, akkor szűrjük le és egy kevés víz hozzáadásával adjuk hozzá a baconszalonnához és keverjük össze. A tojást keverjük össze a liszttel, a parmezánnal és a fehérborssal.

Végül öntsük rá a tojásos keveréket a tésztára. Óvatosan, de gyorsan dolgozzunk nehogy a tojás elkezdjen összecsomósodni. Azonnal tálaljuk egy kevés sajttal megszórva.
6 hozzászólás

Sandy

12 éve, 1 hónapja és 22 napja

Kell nekem hajnalok hajnalán a recepteket olvasni... Most megéheztem!röhögő smiley

válasz erre

monyó

12 éve, 1 hónapja és 22 napja

Imádom! Ez a recept nagyon jó!

válasz erre

Pocok

12 éve, 1 hónapja és 22 napja

tojásos tészta..ahham röhögő smiley

válasz erre

Lili

12 éve, 1 hónapja és 22 napja

De finom lehet, nem ettem még!

válasz erre

csillucs

12 éve, 1 hónapja és 22 napja

Én a tejszínes megoldást szeretem mosolygó smiley az jobban bejött.

válasz erre

Kicsi

12 éve, 1 hónapja és 22 napja

Egyik kedvenc..Imádom,gyorsan elkészíthető,finom,mi kell még!

válasz erre