30 °C
kevés felhő
2025. június 07., szombat
Róbert

Erdélyi padlizsánkrém

2016. május 11.
4.9331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A padlizsán nagyon egészséges és többféle képen fel lehet használni a konyhában. Ma mutatunk egy padlizsánkrém receptet, mely Erdélyből származik. Elkészítése nagyon egyszerű és mellette isteni íze is van.
 


Hozzávalók:
4-5 db padlizsán
1 db vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2-3 evőkanál sűrű tejföl
1 kávéskanál só
cukor
citromlé
fekete bors

Elkészítés:
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk le a szárát és szurkáljuk meg egy villával. Egy tepsibe tegyük bele őket, majd előmelegített sütőben, 220 fokon 40-50 percig sütjük. Ezt követően vízzel lehűtjük és könnyedén meghámozzuk.

A pépes belsejét egy tálba tesszük és hozzáreszeljük a fokhagymákat és a hagymát. Megsózzuk és az egészet egy turmixgépbe tesszük. A többi hozzávalót is beletesszük és ismét jól összedolgozzuk a turmixgéppel.
4 hozzászólás

Móni

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ohh de jó kis recept. mosolygó smiley

válasz erre

blondi

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Kipróbálom majd, mert érdekel.

válasz erre

Mirjam

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Jól hangzik. Bár nem tudom miben más mint a rendes krém.

válasz erre

Lili

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Sima padlizsánkrémet is szeretem.

válasz erre