23 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Erdei gombás pappardelle

2021. június 01.
21.2661
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes tésztaétel, amit nem nehéz elkészíteni. A pappardelle tészta egy sokkal vastagabb metélt tésztafajta, amit az olaszok nagyon kedvelnek.
 


Hozzávalók:
350 g pappardelle tészta
300 g vegyes erdei gomba (vargánya, sárga rókagomba, kucsmagomba)
2 gerezd fokhagyma
1 marék parmezán
olívaolaj
só, bors, kakukkfű

Elkészítés:
A tésztát főzzük ki enyhén sós, lobogó vízben, majd tegyük félre. A gombákat közben tisztítsuk meg és vágjuk össze tetszés szerint. A fokhagymákat kevés olajon pirítsuk meg enyhén, majd adjuk hozzá a gombákat. Pirítsunk rajtuk egy keveset és szórjuk meg sóval, borssal és kakukkfűvel. Pároljuk 8-10 percig a gombát.

Végül keverjük össze a megfőtt gombát és a tésztát. Tálaljuk sajttal megszórva és egy kevés petrezselyemmel.
nincs még hozzászólás