-1 °C
gyenge köd
2025. január 22., szerda
Vince, Artúr

Epres túrógombóc

2014. június 19.
2.2641
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy nagyon finom epres édességet hoztunk Nektek. A túrógombócot eperrel megtöltve készítjük el. Használhatunk friss epret is, de akár eperdzsemet is, mind a kettő tökéletes ehhez a desszerthez.


Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20 dkg túró
10 dkg vaj
20 dkg eper
2 egész tojás
1 tojássárgája
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg, majd pucoljuk meg és még melegen törjük át. Ha kihűlt, akkor keverjük hozzá a lisztet, a tojásokat, a túrót és a vajat. Jól keverjük össze és gyúrjunk belőle tésztát.

Ezt követően a tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra és vágjuk szét kockákra. Minden kocka közepébe tegyünk fél vagy egy egész epret, a mérettől függően. Formáljunk belőle gombócokat és enyhén sós vízben főzzük meg.

A zsemlemorzsát pirítsuk meg olajon és forgassuk bele a kifőtt gombócokat. Porcukorral meghintve és tejföllel vagy vaníliasodóval tálaljuk.
2 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 6 hónapja és 6 napja

Istenien hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 6 hónapja és 6 napja

De jól néz ki. Így még nem ettem túrógombócot. mosolygó smiley

válasz erre