20 °C
borús égbolt
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Epres túrógombóc

2014. június 19.
2.2982
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma ismét egy nagyon finom epres édességet hoztunk Nektek. A túrógombócot eperrel megtöltve készítjük el. Használhatunk friss epret is, de akár eperdzsemet is, mind a kettő tökéletes ehhez a desszerthez.


Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20 dkg túró
10 dkg vaj
20 dkg eper
2 egész tojás
1 tojássárgája
zsemlemorzsa

olaj

Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg, majd pucoljuk meg és még melegen törjük át. Ha kihűlt, akkor keverjük hozzá a lisztet, a tojásokat, a túrót és a vajat. Jól keverjük össze és gyúrjunk belőle tésztát.

Ezt követően a tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra és vágjuk szét kockákra. Minden kocka közepébe tegyünk fél vagy egy egész epret, a mérettől függően. Formáljunk belőle gombócokat és enyhén sós vízben főzzük meg.

A zsemlemorzsát pirítsuk meg olajon és forgassuk bele a kifőtt gombócokat. Porcukorral meghintve és tejföllel vagy vaníliasodóval tálaljuk.
2 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 10 hónapja és 23 napja

Istenien hangzik. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 10 hónapja és 23 napja

De jól néz ki. Így még nem ettem túrógombócot. mosolygó smiley

válasz erre