Hozzávalók:
50 dkg burgonya
20 dkg túró
10 dkg vaj
20 dkg eper
2 egész tojás
1 tojássárgája
zsemlemorzsa
só
olaj
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg, majd pucoljuk meg és még melegen törjük át. Ha kihűlt, akkor keverjük hozzá a lisztet, a tojásokat, a túrót és a vajat. Jól keverjük össze és gyúrjunk belőle tésztát.
Ezt követően a tésztát nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságúra és vágjuk szét kockákra. Minden kocka közepébe tegyünk fél vagy egy egész epret, a mérettől függően. Formáljunk belőle gombócokat és enyhén sós vízben főzzük meg.
A zsemlemorzsát pirítsuk meg olajon és forgassuk bele a kifőtt gombócokat. Porcukorral meghintve és tejföllel vagy vaníliasodóval tálaljuk.