Hozzávalók:
220 g rizs
1 dl víz
5 dl tej
4 dl habtejszín
egy csomag vaníliás cukor
4 evőkanál cukor
1 db citrom reszelt héja
30 g vaj
500 g eper
2 evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál fahéj
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A rizst alaposan mossuk át, majd tegyük fel egy edényben főni a vízzel. Ha magába szívta a vizet, akkor mehet rá a tej és a tejszín fele, a cukor és a vaníliás cukor. Hagyjuk főni, majd ha a tejet is magába szívta, akkor a maradékot is hozzáadjuk, valamint a citrom reszelt héját. Főzzük teljesen puhára a rizst és végül a vajat is hozzáadjuk. Lefedve pihentessük, míg az epret elkészítjük.
Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk össze kisebb darabokra. Egy serpenyőbe tegyük bele az epreket, a kétféle cukrot és a citrom héját. Szórjuk rá a fahéjat és pároljuk puhára az epret. Végül a tejberizst öntsük le az eperrel és már lehet is fogyasztani.