15 °C
erős felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Epres pohárkrém

2014. június 05.
2.8861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyed, nyári desszert, mely nagyon hamar kész van, nem kell hozzá sok minden és isteni. Az elkészült adagokat tehetjük szép poharakba, de akár kisebb befőttesüvegekbe is rakhatjuk, így még szebbek.


Hozzávalók:
20 dkg édes keksz
50 dkg eper
kevés porcukor
1 doboz natúr krémsajt
4 dl habtejszín

Elkészítés:
A tejszínt verjük habbá és tegyünk hozzá annyi porcukrot, hogy ízlésünknek megfelelő legyen, majd keverjük bele a krémsajtot is.

Az eper felét turmixoljuk le és adjunk hozzá egy kevés porcukrot, hogy édes legyen. A többi epret vágjuk félbe vagy kockázzuk fel, ahogy jól esik. A kekszet morzsoljuk össze, ha valaki nagyobb szemekben akarja hagyni, az kevésbé törje össze.

Vegyük elő a poharakat vagy befőttesüvegeket és kezdjünk el megtölteni. Első réteg a keksz lesz, majd jön rá egy adag tejszín. Ezután ráöntjük az eperkrémet és ismét tejszínt. Dobhatunk bele néhány szem egész epret is.

Végül megszórjuk kevés keksszel és eperdarabkákkal. Persze alakíthatjuk másképpen is például csokidarabkákkal is megszórhatjuk.
6 hozzászólás

Margó56

11 éve, 10 hónapja és 13 napja

Elkészítettem hűtőbe van.mosolygó smiley mosolygó smiley

válasz erre

banojne

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Biztos elkészítem, nagyon fincsi lehet. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Istenien néznek ki. El fogom készíteni, az biztos. mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Hmmm de jól néz ki. És tényleg mekkora divat most ilyen üvegekben tálalni.

válasz erre

veruss74

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Fincsi!

válasz erre

Babóca

11 éve, 10 hónapja és 14 napja

Nyami mosolygó smiley

válasz erre