Hozzávalók:
20 dkg édes keksz
50 dkg eper
kevés porcukor
1 doboz natúr krémsajt
4 dl habtejszín
Elkészítés:
A tejszínt verjük habbá és tegyünk hozzá annyi porcukrot, hogy ízlésünknek megfelelő legyen, majd keverjük bele a krémsajtot is.
Az eper felét turmixoljuk le és adjunk hozzá egy kevés porcukrot, hogy édes legyen. A többi epret vágjuk félbe vagy kockázzuk fel, ahogy jól esik. A kekszet morzsoljuk össze, ha valaki nagyobb szemekben akarja hagyni, az kevésbé törje össze.
Vegyük elő a poharakat vagy befőttesüvegeket és kezdjünk el megtölteni. Első réteg a keksz lesz, majd jön rá egy adag tejszín. Ezután ráöntjük az eperkrémet és ismét tejszínt. Dobhatunk bele néhány szem egész epret is.
Végül megszórjuk kevés keksszel és eperdarabkákkal. Persze alakíthatjuk másképpen is például csokidarabkákkal is megszórhatjuk.