Hozzávalók:
50 g finomliszt
180 g vaj
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
30 ml víz
500 g eper
3 evőkanál kukoricaliszt
170 g cukor
120 ml víz
120 ml tejszínhab
Elkészítés:
Készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet és a sót keverjük össze és adjuk hozzá a porcukrot. A vajat hidegen keverjük a liszthez és adjuk hozzá a vizet is. Gyúrjunk tésztát belőle, de fontos, hogy a vaj ne melegedjen fel. Ha kész a tészta, tegyük a hűtőbe fél órára. Egy piteformát kenjünk ki vajjal és nyomkodjuk bele a tésztát. A felesleget vágjuk le.
A tésztára tegyük nehezéked, hogy ne emelkedjen meg sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A tejszínhabot verjük fel és tegyük félre. Az epret mossuk meg és vágjuk le a zöld részt. Az eper felét félretesszük. A másik felét a cukorral egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni.
Közepes lángon gyakran megkeverve felforraljuk. A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük csomómentesre, majd adjuk az eperhez. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni. A kész pite aljára tegyünk a tejszínhabból, majd szórjuk rá az epreket és öntsük rá az eperkrémet. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.