11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Epres pite

2016. március 09.
8.6451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már egyre több helyen lehet kapni epret, így egy nagyon egyszerű és ínycsiklandozó epres receptet mutatunk Nektek. Ezt akár húsvétra is elkészíthetitek, vagy akár a hosszú hétvégén ha egy egész vendégsereget vártok.


Hozzávalók:
50 g finomliszt
180 g vaj
2 evőkanál porcukor
1 csipet só
30 ml víz
500 g eper
3 evőkanál kukoricaliszt
170 g cukor
120 ml víz
120 ml tejszínhab

Elkészítés:
Készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet és a sót keverjük össze és adjuk hozzá a porcukrot. A vajat hidegen keverjük a liszthez és adjuk hozzá a vizet is. Gyúrjunk tésztát belőle, de fontos, hogy a vaj ne melegedjen fel. Ha kész a tészta, tegyük a hűtőbe fél órára. Egy piteformát kenjünk ki vajjal és nyomkodjuk bele a tésztát. A felesleget vágjuk le.

A tésztára tegyük nehezéked, hogy ne emelkedjen meg sütés közben. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük. A tejszínhabot verjük fel és tegyük félre. Az epret mossuk meg és vágjuk le a zöld részt. Az eper felét félretesszük. A másik felét a cukorral egy edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni.

Közepes lángon gyakran megkeverve felforraljuk. A kukoricakeményítőt és a vizet keverjük csomómentesre, majd adjuk az eperhez. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük, míg besűrűsödik. Ha kész, hagyjuk kicsit kihűlni. A kész pite aljára tegyünk a tejszínhabból, majd szórjuk rá az epreket és öntsük rá az eperkrémet. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
3 hozzászólás

Minoni

8 éve, 8 hónapja és 4 napja

Jól néz ki az már egyszer biztos.

válasz erre

Móni

8 éve, 8 hónapja és 4 napja

Jaj de jól néz ki. mosolygó smiley Ilyet ennék.

válasz erre

Cynthia

8 éve, 8 hónapja és 4 napja

Wow de jól néz ki meglepett smiley

válasz erre