Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
500 g túró
200 ml tejszín
6 evőkanál porcukor
500 g eper
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótatekercset. Ehhez a tojásokat szétválasszuk. A fehérjét félkeményre verjük egy csipet sóval. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet is. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot a tésztába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm a tésztát és 180 fokos sütőben, 10-15 perc alatt megsütöm.
Ha megsült a tészta, akkor még melegen egy konyharuhára ráborítjuk és vele együtt feltekerjük roláddá, majd így hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót egy villával törjük össze és keverjük hozzá a cukrot. A tejszínből verjünk kemény habot, majd keverjük össze a túróval.
Ha a piskótatekercs kihűlt, akkor kiterítjük és megkenjük a túrós töltelékkel. Az epret apróra vágjuk és rászórjuk a túróra. Ezután óvatosan feltekerjük a roládot, majd fóliába beletesszük és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.