Hozzávalók:
3 tojásfehérje
175 g kristálycukor
1 teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál ecet
300 ml tejszín
20 dkg eper
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy mély, fém tálban. Fontos, hogy a tál tiszta legyen, mert az esetleges zsír vagy olajmaradék meggátolja, hogy a hab keménnyé váljon. Apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Azért használjunk kristálycukrot, mert ettől fényesebb lesz a hab és sokkal keményebb is. Végül adjuk hozzá az ecetet és a kukoricalisztet.
Egy lapos tepsibe rakjunk sütőpapírt és egy tányér segítségével rajzoljunk rá egy kört, majd fordítsuk meg és a kemény habunkat óvatosan szétkenjük, egy kanál segítségével készítsünk mélyedést a habunkba. Előmelegített sütőben 140 fokon körül belül 1-1,5 óráig szárítjuk.
Ha kész, akkor a tepsiben várjuk meg míg kihűl, különben szétfog esni a torta. Addig készítsük el a krémet a tortára. Ehhez a tejszínt verjük kemény habbá, és végül a kihűlt tortánk mélyedésébe halmozzuk bele. Az epreket vágjuk darabkákra és szórjuk rá a tejszínes habra. Már tálalhatjuk is a finom, habos tortánkat!