23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Epres Pavlova-torta

2013. december 12.
4.1501
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Anna Pavlova nevét nem sokan ismerik, pedig a 19. század egyik legismertebb orosz balerinája volt, akiről a világ egyik legkönnyebb süteményét nevezték el, a habcsókos Pavlova-tortát. Lássuk, hogy készül el az epres változata.


Hozzávalók:
3 tojásfehérje
175 g kristálycukor
1 teáskanál kukoricaliszt
1 teáskanál ecet
300 ml tejszín
20 dkg eper

Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy mély, fém tálban. Fontos, hogy a tál tiszta legyen, mert az esetleges zsír vagy olajmaradék meggátolja, hogy a hab keménnyé váljon. Apránként adjuk hozzá a kristálycukrot. Azért használjunk kristálycukrot, mert ettől fényesebb lesz a hab és sokkal keményebb is. Végül adjuk hozzá az ecetet és a kukoricalisztet.

Egy lapos tepsibe rakjunk sütőpapírt és egy tányér segítségével rajzoljunk rá egy kört, majd fordítsuk meg és a kemény habunkat óvatosan szétkenjük, egy kanál segítségével készítsünk mélyedést a habunkba. Előmelegített sütőben 140 fokon körül belül 1-1,5 óráig szárítjuk.

Ha kész, akkor a tepsiben várjuk meg míg kihűl, különben szétfog esni a torta. Addig készítsük el a krémet a tortára. Ehhez a tejszínt verjük kemény habbá, és végül a kihűlt tortánk mélyedésébe halmozzuk bele. Az epreket vágjuk darabkákra és szórjuk rá a tejszínes habra. Már tálalhatjuk is a finom, habos tortánkat!
8 hozzászólás

Réka

11 éve, 8 hónapja

bárcsak lenne itt egy szelet .. *.*

válasz erre

simply red

11 éve, 8 hónapja és 4 napja

Eper és tejszín mosolygó smiley csak mennyei lehet!! nyelvnyújtó smiley

válasz erre

katalinkocsis

11 éve, 8 hónapja és 4 napja

Ezt már enném is mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

11 éve, 8 hónapja és 4 napja

Nekem az egyik kedvencem :-) imádom és sokszor elkészítem

válasz erre

Móni

11 éve, 8 hónapja és 5 napja

Nagyon guszta!

válasz erre

csillucs

11 éve, 8 hónapja és 5 napja

Én sem ettem még ilyet de nagyon jól néz ki mosolygó smiley elkészítem majd

válasz erre

monyó

11 éve, 8 hónapja és 5 napja

Nagyon finom lehet!

válasz erre

Gucci

11 éve, 8 hónapja és 5 napja

Életemben nem ettem még ilyet de nagyon jól néz ki és egyszerű is mosolygó smiley nyamiiii

válasz erre