Hozzávalók:
2 dl tejszín (zsíros)
2 dl tej
5 g zselatinpor
1 teáskanál vanília kivonat
4 evőkanál cukor
250 g eper
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A zselatinport áztassuk bele 3 evőkanálnyi vízbe. Közben a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vanília kivonatot forraljuk össze és hagyjuk kicsit hűlni. Szűrjük át a tejszínes keveréket és adjuk hozzá a zselatinport. Keverjük addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik és tegyük poharakba a krémet. Ezután mehet a hűtőbe 4-5 órára.
Végül elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kivágjuk a zöldeket és összevágjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és a vaníliás cukorral együtt, majd elkezdjük összefőzni. Villával érdemes kicsit szétnyomkodni az epreket. Addig főzzük, amíg krémes lesz, majd a kihűlt eperszószt öntsük a megdermedt panna cotta tetejére.