22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Epres panna cotta

2021. május 04.
39.8801
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon ízletes pohárdesszert, melyet nem nehéz elkészíteni. Mivel itt az eperszezon, így érdemes kipróbálni az epres panna cotta receptjét, csak legyen türelmed kivárni amíg megdermed.
 


Hozzávalók:
2 dl tejszín (zsíros)
2 dl tej
5 g zselatinpor
1 teáskanál vanília kivonat
4 evőkanál cukor
250 g eper
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál víz

Elkészítés:
A zselatinport áztassuk bele 3 evőkanálnyi vízbe. Közben a tejet, a tejszínt, a cukrot és a vanília kivonatot forraljuk össze és hagyjuk kicsit hűlni. Szűrjük át a tejszínes keveréket és adjuk hozzá a zselatinport. Keverjük addig, amíg a zselatin teljesen feloldódik és tegyük poharakba a krémet. Ezután mehet a hűtőbe 4-5 órára.

Végül elkészítjük az epres részt. Az epret megmossuk, kivágjuk a zöldeket és összevágjuk. Egy lábosba tesszük a vízzel és a vaníliás cukorral együtt, majd elkezdjük összefőzni. Villával érdemes kicsit szétnyomkodni az epreket. Addig főzzük, amíg krémes lesz, majd a kihűlt eperszószt öntsük a megdermedt panna cotta tetejére.
1 hozzászólás

Tekla

4 éve, 5 hónapja és 8 napja

Nyamiii mosolygó smiley

válasz erre