Hozzávalók:
3 db tojás
250 g vaj
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
320 g rétesliszt
300 g eper
70 g kristálycukor
Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk ketté és a fehérjét verjük kemény habbá. A vaj 4/5 részét keverjük habosra a tojássárgákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük óvatosan hozzá a tojásfehérje habot. Ezt követően keverjük hozzá 250 g lisztet.
Egy tepsit vajazzunk ki és tegyük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük elő 20 percig. Közben az epret mossuk meg és vágjuk darabokra. A maradék vajat szintén darabokra vágjuk és hozzákeverjük a maradék lisztet és cukrot.
Az elősütött tésztára szórjuk az eper darabokat, valamint erre a morzsás tésztát. További 20 percig sütjük 180 fokon.