25 °C
tiszta égbolt
2025. június 11., szerda
Barnabás

Epres morzsás sütemény

2016. május 14.
4.7070
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető édesség, amit akár a gyerekek segítségével is készíthetünk. Az epres morzsás süteményhez nem kell sok hozzávaló sem, és akár más gyümölccsel is elkészíthető.
 


Hozzávalók:
3 db tojás
250 g vaj
200 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
320 g rétesliszt
300 g eper
70 g kristálycukor

Elkészítés:
Első lépésként a tojásokat válasszuk ketté és a fehérjét verjük kemény habbá. A vaj 4/5 részét keverjük habosra a tojássárgákkal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük óvatosan hozzá a tojásfehérje habot. Ezt követően keverjük hozzá 250 g lisztet.

Egy tepsit vajazzunk ki és tegyük bele a tésztát. Előmelegített sütőben 160 fokon süssük elő 20 percig. Közben az epret mossuk meg és vágjuk darabokra. A maradék vajat szintén darabokra vágjuk és hozzákeverjük a maradék lisztet és cukrot.

Az elősütött tésztára szórjuk az eper darabokat, valamint erre a morzsás tésztát. További 20 percig sütjük 180 fokon.
4 hozzászólás

Pillangó

9 éve, 10 hónapja és 9 napja

Zabpehellyel készítve még egészséges is. mosolygó smiley

válasz erre

Enci

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Ezt kipróbálom úgyis kaptam egy csomó epret.

válasz erre

krisztike

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Az ilyen morzsás sütik nagyon egyszerűek, már almásat csináltam.

válasz erre

becky

9 éve, 10 hónapja és 10 napja

Jól néz ki.

válasz erre