Hozzávalók:
200 g finomliszt
1 evőkanál tejföl
1 nagy csipet só
2 evőkanál hideg víz
100 g hideg vaj
500 g eper
2 evőkanál barna cukor
fél citrom leve
kevés bazsalikom
1 evőkanál keményítő
1 db tojás
Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a hideg vizet, a vajat, a sót és a tejfölt. A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe fél órára. Közben az epret összevágjuk és megszórjuk cukorral, keményítővel valamint a citrom levével. Szórjuk rá kevés bazsalikomot is. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
A közepére halmozzuk az epret és körben felhajtjuk a tésztát. Megkenjük egy tojással a tészta szélét, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.