-1 °C
tiszta égbolt
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Epres galette

2021. június 13.
91.8881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető desszert, ami tökéletes egy vasárnapi ebéd után. Mivel még itt az eper szezonja, ezért ilyenkor érdemes elkészíteni.


Hozzávalók:
200 g finomliszt
1 evőkanál tejföl
1 nagy csipet só
2 evőkanál hideg víz
100 g hideg vaj
500 g eper
2 evőkanál barna cukor
fél citrom leve
kevés bazsalikom
1 evőkanál keményítő
1 db tojás

Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, a hideg vizet, a vajat, a sót és a tejfölt. A tésztát folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe fél órára. Közben az epret összevágjuk és megszórjuk cukorral, keményítővel valamint a citrom levével. Szórjuk rá kevés bazsalikomot is. A tésztát nyújtsuk ki vékonyra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

A közepére halmozzuk az epret és körben felhajtjuk a tésztát. Megkenjük egy tojással a tészta szélét, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
2 hozzászólás

krisztike

3 éve, 10 hónapja és 22 napja

De jók az ilyen receptek.

válasz erre

kalifa

3 éve, 10 hónapja és 23 napja

Ez nagyon tetszik. Imádom az epret.

válasz erre