7 °C
erős felhőzet
2024. április 23., kedd
Béla

Epres cobbler

2022. május 25.
49.8441
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy könnyű, nyári epres sütemény, melyet nagyon könnyű összeállítani, alig kell hozzá néhány perc. Hétvégére tökéletes édesség, kínáljuk vanília fagyival.


Hozzávalók:
1 kg friss eper
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál barnacukor
1 citrom reszelt héja
250 g liszt
50 g kristálycukor
1 csomag sütőpor
100 g hideg vaj
1 db tojás
1,5 dl tejszín
csipet só

Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, majd vágjuk le a zöld részeket és tegyük egy hőálló tálba. Szórjuk meg barna cukorral, reszelt citromhéjjal és keményítővel. Forgassuk össze és készítsük el a tésztát. Ehhez a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót elkeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és elkeverjük.

Ezt követően adjuk hozzá a tojást és a tejszínt. A tésztát rákanalazzuk az eperre, majd megszórjuk egy kevés kristálycukorral. Végül előmelegített sütőben 170 fokon 40-45 percig sütjük.
2 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 26 napja

Nagyon tetszik.

válasz erre

zsebibaba

2 éve, 26 napja

Hétvégén veszek epret és kipróbálom.

válasz erre