-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 18., kedd
Bernadett

Epres brownie

2018. május 09.
4.5451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Eper szezon idején muszáj elkészíteni a legfinomabb süteményeket is, melyeket érdemes feldobni egy kis hazai eperrel. Szerezz be igazi hazai epret és lepd meg családodat finom csokis brownieval. Imádni fogják.


Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
220 g vaj
400 g cukor
160 g finomliszt
60 g cukrozatlan kakaópor
4 db tojás
1 csipet só
1 teáskanál sütőpor
250 g friss eper

Elkészítés:
A vajat olvasszuk meg, majd törjük bele a csokoládét és hagyjuk, hogy felolvadjon a csoki a vajban. A tojásokat verjük fel alaposan a cukorral, majd szitáljuk hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport. Keverjük össze az alapot és közben adjuk hozzá a csipet sót, valamint az olvasztott csokit. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a krémet.

Szórjuk bele tetszés szerint a megmosott és megtisztított epreket. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha már kívül enyhén ropogós, de belül még egy kicsit folyós.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 4 hónapja és 12 napja

Huuu csoki és eper együtt! Gyilkos combo!

válasz erre