11 °C
szórványos felhőzet
2024. március 03., vasárnap
Kornélia

Elfáradtál a karácsonyozásban? Így pihend ki az ünnepeket!

2014. december 28.
1.7511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Idén is elteltek az ünnepek, remélhetőleg mindenkinek sok-sok pihenéssel, örömmel és hasznos ajándékkal. Ha azonban valamiért ezúttal sem sikerült eleget pihenned az ünnepek alatt, esetleg elfáradtál a sok evésben, vagy éppen a semmittevésben, akkor érdemes átfutnod cikkünket, amelyben néhány nagyon egyszerű tippet adnánk arra vonatkozólag, hogy miként pihenheted ki az ünnepek fáradalmait.Elfáradtál a karácsonyozásban? Így pihend ki az ünnepeket! - 2. kép

1. Élményfürdő

Karácsony után valamiért alaposan visszaesik a fürdők forgalma - persze csak a szilveszteri nyüzsgésig -, holott egy élményfürdőben való lazításnál aligha tudnánk jobb pihenési formát elképzelni az ünnepek után. A termálvizek kellemes melege, a kis nyüzsgés miatti nyugalom, az élmény, a különféle vízi attrakciók mind-mind hozzásegítenek ahhoz, hogy ki tudd pihenni a karácsonyi fáradalmakat, de természetesen amennyiben csak elterülünk a meleg vízben, és élvezzük a semmittevést, az is igencsak lélekmelengető lehet.

2. Masszázs

A masszázs évszázadok óta az egyik legjobb módja a lazításnak, és noha nincs elég hosszan tartó masszázs, karácsony után garantáltan még a legrövidebb és a legenyhébb frissítőt is nagyon élvezni fogod. Itt végre tényleg egyedül maradhatsz a gondolataiddal, egy kellemes füstölővel és lágy dallamokkal, miközben a masszőr mindenedet alaposan átmozgatja, és felfrissít testileg, valamint lelkileg egyaránt.

3. Kirándulás

A karácsonyi semmittevés vagy éppen rohanás során a legtöbben elfeledkeznek a rendszeres mozgásról, így gyakran nem is tudják, hogy miért érzik olyan kellemetlenül magukat. Elmondjuk: azért mert fel sem tűnt, hogy ki sem mozdultak a lakásból! Vegyük hát a nyakunkba a kis családot, célozzuk meg a közeli parkokat, dombokat vagy hegyeket, és tegyünk egy jó nagy sétát, ami garantáltan a legjobb frissítő lesz.

Elfáradtál a karácsonyozásban? Így pihend ki az ünnepeket! - 3. kép


4. Családi programok

Noha sokakat a világból is ki lehet kergetni karácsony után a család szóval, de amennyiben évközben nem jut elég időnk például gyermekeinkre, ültessük be őket a kocsiba, és tartsunk egy olyan ferde napot, ami magát alakítja. Menjünk el állatkertbe, vidámparkba, vagy csak a közeli játszótérre, esetleg egyet pizzázni: a lényeg, hogy legyünk a családunkkal, hiszen így tudunk a legjobban megfeledkezni mindennapi problémáinkról.

5. Éljünk a hobbinknak

Ha viszont már éppen családunk elől menekülnénk el, a legjobb kikapcsolódás mindig az, ha végre azt tehetjük, amit szeretnénk. Adjunk magunknak legalább egy napot, amikor hobbinknak élhetünk, üljünk le kötögetni, olvasni, vegyük elő régi hangszerünket, menjünk el vezetni, kerékpározni, kirakózzunk, hallgassuk meg kedvenc lemezeinket, alkossunk valami kreatívat, a lényeg, hogy szeretettel végezzük a tevékenységet, ez ugyanis biztos záloga annak, hogy ki tudunk kapcsolódni a karácsonyi forgatag után.
2 hozzászólás

bettike

9 éve, 11 hónapja és 20 napja

Egy masszázs jól jött volna. De filmezés volt inkább.

válasz erre

csillucs

9 éve, 11 hónapja és 21 napja

Forró csoki és egy jó könyv. Én így pihentem ma. mosolygó smiley

válasz erre