34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Egyszerű tippek, amikkel olcsón átalakíthatod a lakásod!

2021. augusztus 07.
37.6041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A nyáron sokkal nagyobb arányban jön ránk az érzés, hogy szívesen átalakítanánk valamit a lakásban, de egy-egy nagyobb projektbe is örömmel belevághatunk a megnövekedett szabadidőnk miatt. A következőkben olyan tippeket és trükköket szedtünk össze, amik segítségével viszonylag olcsón, látványosabb eredményeket érhetünk el, otthonosabb és egységesebb otthont alakíthatunk ki.


Frissítsük fel a falakat, válasszunk 2-3 domináns színt!

A lakberendezésben nagyon fontosak a színek, így ezt a lépést érdemes többször is átgondolni, mielőtt több tízezreket is elköltenénk egy-egy ideiglenesen menőnek számító falszín miatt. Az idei évben a '70-es évek robbant be ismét, ezzel együtt az avokádó zöld falszín is nyerő, de természetesen ez az extrém árnyalat nem éppen minden otthon éke. A falfestéssel gyökereiben tudjuk megváltoztatni a környezetünket és összességében már egy nagyobb helyiség átalakítása is sokat tud számítani. Az esetleges maradék festékből pedig bútorokat is felújíthatunk. A színek tekintetében ne legyünk túlzóak, maximum 2-3 szín keveredjen a kiegészítőket is beleértve.


Dzsungelsarok a lakásban!

A növények nemcsak szépek és erősítik a természetközelséget, de teret is nyitnak és kutatások bizonyítják, hogy a hangulatjavító hatásúak is. Ráadásul nem éppen pénztárca terhelő dekorelemek. Választhatunk végül olyan növényeket is, amik terményt is hoznak. A munkaasztalunk körül vagy a nappali egy kisebb sarkában, de akár egy nagyobb fürdőszobában is felhalmozhatjuk őket, a gondozásukkal pedig, még egy új hobbival is gazdagodhatunk.

Díszpárnák és a kiegészítők!

Olcsó megoldásnak számít az is, ha egyszerűen több stílusú, fazonú és színű díszpárnákat halmozunk fel, amiket aztán szezononként cserélgetünk. Ezek, bár apróságnak tűnnek, mégis összességében egységet tudnak létrehozni az otthonban és a lakás több zúgában is vissza-vissza köszönhetnek, egy egységes lakberendezési formát alkotva. A párnák mellett kísérletezgethetünk vázákkal, takarókkal, de akár még falra függeszthető anyagdarabokkal is!Világítás minden mennyiségben!

A fények, hasonlóan mint a növények vagy a világos falszínek képesek optikai csalást létrehozni és nagyobbnak, tágasabbnak mutatni a teret. Éljünk a fényfüzérekkel, a fehér, környezettudatos égőkkel működő szebbnél-szebb szórólámpákkal! Alkalmazzunk LED fényeket és ne hagyjuk ki a dekorálásból az erkélyt vagy a teraszt sem!
1 hozzászólás

Carrie

3 éve, 2 hónapja és 6 napja

Nálam sok kiegészítő van. mosolygó smiley

válasz erre