27 °C
erős felhőzet
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Egyszerű spenótos ravioli

2014. július 02.
2.3410
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy isteni tésztaétel, melyet az olaszok előszeretettel fogyasztanak. Ha valaki nem szereti a spenótot, az ebben a formában biztosan meg fogja enni, hiszen alig érezni az ízét.


Hozzávalók:
250 g spenótos ravioli
1 doboz sűrített paradicsom
4 szem paradicsom
10 dkg füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 evőkanál margarin
só, bors
ételízesítő
friss bazsalikom
reszelt sajt

Elkészítés:
Mivel ez egy egyszerű recept, így előre elkészített raviolit főzünk ki bő, sós vízben. Ha valakinek több ideje van, az természetesen saját maga is elkészítheti a raviolit. Amíg a tészta fő, addig elkészítjük a mártást.

Ehhez egy serpenyőben megolvasztjuk a margarint, majd adjuk hozzá a szalonnát és az apróra vágott hagymát. Dinszteljük üvegesre a hagymát. Ezt követően adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, valamint az átpasszírozott, meghámozott paradicsom kockákat is.

Ezután fűszerezzük a mártást és néhány percig forraljuk, míg az ízek összeérnek. A tésztát leszűrjük, tányérokra szedjük és leöntjük a mártással. Végül egy kevés reszelt sajttal megszórjuk.
4 hozzászólás

Lolaa

11 éve, 10 hónapja és 10 napja

Nagyon szeretem a tésztaféléket, így ezt is megenném! mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

11 éve, 10 hónapja és 10 napja

Nem vagyok egy nagy ravioli evő, de szerintem ezt így kipróbálom.

válasz erre

Sonci

11 éve, 10 hónapja és 10 napja

Imádom minden fajtáját!mosolygó smiley Köszi a receptet!

válasz erre

Gucci

11 éve, 10 hónapja és 10 napja

Nyamiii! mosolygó smiley Biztosan fincsi lehet.

válasz erre