Mai receptünk ismét egy vegetáriánus étel, melyet a böjt alatt is érdemes fogyasztani. A sóskafőzelék egy kedvelt étel, bár a gyerekek nem annyira szeretik, ennek ellenére lehet próbálkozni.
Hozzávalók:
600 g sóska
2 evőkanál olaj
2,5-3 dl tej
1 kispohár tejföl
1 nagy evőkanál liszt
1 fej vöröshagyma
só
kevés cukor
Elkészítés:
A fagyasztott sóskát hagyjuk éjszaka kiolvadni. A hagymát vágjuk össze apróra, majd kevés olajon pároljuk meg. Adjuk hozzá a sóskát és néhány perc alatt keverjük el. Ezt követően felöntjük a tejjel és hagyjuk főni 10 percig. Ezután akár lehet krémesíteni egy botmixerrel, de nem szükséges.
Végül a tejfölt és a lisztet keverjük el egy kevés forró tejjel, majd keverjük a sóskához, hogy besűrűsödjön. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és cukorral. Végül lehet tálalni.