Hozzávalók:
3 db sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma
3 evőkanál málnaecet
2-3 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál őrölt köménymag
2 evőkanál méz
őrölt bors, só
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A sárgarépákat pucoljuk meg és vékonyan karikázzuk fel. Egy edénybe tegyük bele, öntsünk rá annyi vizet, hogy teljesen ellepje, majd tegyük hozzá a fokhagymákat és egy nagy csipet sót. Pár perc alatt puhára főzzük a répát, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
Amíg kihűl a répa készítsük el az öntetet. Ehhez keverjük össze az ecetet, az olívaolajat, a mézet és a fűszereket. Ha a répa kihűlt, öntsük rá az öntetet és alaposan keverjük össze. Vágjunk apróra egy fél maroknyi petrezselymet és szórjuk meg vele a répát. Hidegen tálaljuk.