Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető pavlova-tekercs, amihez nincs szükség lisztre, hiszen felvert habból fog állni a tészta. Bármilyen gyümölccsel meg lehet tölteni.
Hozzávalók:
200 g porcukor
4 db tojásfehérje
1 evőkanál kukoricakeményítő
300 g erdei gyümölcs
250 g mascarpone
150 g cukor
2,5 dl hideg habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kezdjük el habbá verni, majd fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, hogy fényes habot kapjunk. Végül a keményítőt is keverjük bele. Ezután a habot egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és elegyengetjük. Ezután 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc elteltével mérsékeljük 120 fokra a sütőt és 10 percig sütjük. Ha elkészült a tészta, akkor hagyjuk 2-3 percig hűlni, majd egy tiszta sütőpapírra borítjuk és lehúzzuk a tetejéről a papírt.
Amíg a tészta hűl, addig a krémet elkészítjük. Ehhez a mascarponét elkeverjük a két féle cukorral. A habtejszínt felverjük és óvatosan a mascarponéhoz keverjük. A kihűlt tésztát ezután megkenjük krémmel és rászórjuk a gyümölcsöt. Feltekerjük óvatosan és lehet hidegen fogyasztani.