Hozzávalók:
2 db karalábé
1 db sárgarépa
1 db vöröshagyma
1 db fehérrépa
100 g leves tészta
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
só, bors ízlés szerint
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk őket össze tetszés szerint. Ezután egy nagyobb lábosba tegyünk olajat és kezdjük el megpárolni rajta a hagymát. Ha már kezd összeesni, mehet hozzá a többi zöldség is. Sóval, borssal és a cukorral megszórjuk és így együtt egy kis ideig pirítjuk. Ezután az egészet felöntjük 1 dl vízzel és fedő alatt főzzük 15 percig. Közben ételízesítőt is szórjuk hozzá.
Felöntjük további 8 dl vízzel a levest és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Végül szórjuk bele a tésztát és az apróra vágott petrezselymet. Az egész levest készre főzzük.