26 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Egyszerű házi ropi recept

2017. január 15.
7.4511
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Sokan szeretünk valamilyen sósat ropogtatni a tévé előtt, amit egyszerűen megveszünk a boltban és sok felesleges dolgot viszünk be vele a szervezetünkbe. A házilag készített ropi sokkal finomabb és persze tudjuk, miből készült.
 


Hozzávalók:
80 g natúr joghurt
80 g napraforgó olaj
130 g liszt
2 tojás
nagy csipet só
csipet cukor
1 kiskanál sütőpor
fél kiskanál édesnemes
dekor só

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze az összes hozzávalót, kivétel a dekor sót. Ha szépen összeállt a tészta, akkor egy habzsákba töltjük és ropi vékonyságú csíkokat nyomunk egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Szórjuk meg sóval vagy szezámmaggal a csíkokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük őket.

Hagyjuk őket kihűlni, majd lehet fogyasztani őket.
3 hozzászólás

bonita

9 éve, 1 hónapja és 11 napja

Huuuu de szeretem a ropikát. mosolygó smiley Mindig van otthon.

válasz erre

EszterSzabadkai

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Juj de jó mosolygó smiley imádom a ropit.

válasz erre

leoni

9 éve, 1 hónapja és 12 napja

Sokszor eszem ropit, de nem gondoltam rá, hogy otthon csináljak.

válasz erre