Mai receptünk a népszerű csokiszalámi, amit egészen biztosan sokan kedvelni fognak, így érdemes a szilveszteri partira is elkészíteni. Nem kell hozzá sok minden, tetszés szerint tehetünk bele magvakat.
Hozzávalók:
120 g étcsokoládé
50 g vaj
12 db vajas keksz
150 g kesudió
3 teáskanál porcukor
Elkészítés:
Az étcsokit és a vajat olvasszuk meg vízgőz felett. Közben a kekszet és a diót durván törjük össze. Ezután egy tálban összekeverjük a hozzávalókat, majd az egészet hűtőbe tesszük egy órára. Ezt követően a masszából egy rudat formázunk és folpackba csomagoljuk. Betesszük a hűtőbe egy éjszakára.
Végül másnap porcukorral megszórjuk és már lehet is szeletelni. Ha gyorsabban akarjuk elkészíteni, akkor a fagyasztóba is be lehet tenni néhány órára.