Hozzávalók:
250 g liszt
250 g jéghideg vaj
100 g porcukor
fél citrom reszelt héja
csipetnyi só
A krémhez:
4 tojás
2 citrom leve
1 citrom reszelt héja
300 g cukor
150 ml habtejszín
Elkészítés:
A hideg vajat vágjuk össze kisebb darabokra, majd adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. A morzsaszerű tésztát ezután egy piteformába nyomkodjuk bele és ha megolvadt a vaj, akkor sütés előtt tegyük még be picit a hűtőbe. Előmelegített sütőben 170 fokon, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Míg sül a pite, addig készítsük el a krémet. Ehhez a tojásokat keverjük egészen fehéredésig a cukorral. Adjuk hozzá ezután a citrom levet és a héjat és a habtejszínt majd keverjük csomómentesre. Ha megsült a tészta, öntsük bele a krémet és hűtsük be az egészet.