Hozzávalók:
800 g pulykamellfilé
1 doboz daraboltananász-konzerv
5 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál szójaszósz
1 db húsleveskocka
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
só
Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A leveskockát 1 dl forrásban lévő vízben feloldjuk. A húst besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Kevés olajon pirítsuk meg a húst, majd öntsük fel a borral, az alaplével és a szójaszósszal. Egy-egy csipet gyömbérrel és szerecsendióval ízesítsük.
5-10 percig hagyjuk főni és párolódni a húst. Közben az ananászt csepegtessük le, de a levét ne dobjuk ki. Az ananászlé felét öntsük a húshoz, majd hagyjuk elpárologni. Végül az ananászt is hozzáadjuk és hagyjuk összefőni.