27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Egyszerű ananászos pulyka

2016. május 29.
10.0043
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron az édes, egzotikus ízek előtérbe helyeződnek, éppen ezért mutatunk ma egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető ananászos pulyka receptet. Friss salátával vagy rizzsel is ehetjük, ráadásul egy diétába is beilleszthetjük.


Hozzávalók:
800 g pulykamellfilé
1 doboz daraboltananász-konzerv
5 evőkanál liszt
2-3 evőkanál olaj
2 dl száraz fehérbor
2 evőkanál szójaszósz
1 db húsleveskocka
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér


Elkészítés:
A húst mossuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra. A leveskockát 1 dl forrásban lévő vízben feloldjuk. A húst besózzuk, majd megforgatjuk a lisztben. Kevés olajon pirítsuk meg a húst, majd öntsük fel a borral, az alaplével és a szójaszósszal. Egy-egy csipet gyömbérrel és szerecsendióval ízesítsük.

5-10 percig hagyjuk főni és párolódni a húst. Közben az ananászt csepegtessük le, de a levét ne dobjuk ki. Az ananászlé felét öntsük a húshoz, majd hagyjuk elpárologni. Végül az ananászt is hozzáadjuk és hagyjuk összefőni.
2 hozzászólás

pilótakeksz

9 éve, 9 hónapja és 17 napja

Ananász és pulyka nagyon jó.

válasz erre

Linda

9 éve, 9 hónapja és 17 napja

Hmm de ennék most ilyet. Imádom az ananászt.

válasz erre