Hozzávalók:
750 g fagyasztott zöldbab
2-3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt (sima, zab vagy tönköly)
3 gerezd zúzott fokhagyma
1-1,5 evőkanál fűszerpaprika
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem
só
Elkészítés:
A fagyasztott zöldbabot felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, megsózzuk és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Közben elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát, így is pirítunk rajta 1-2 percet. Ezután mehet hozzá a fűszerpaprika és a zöldbab főzővízéből egy nagy merőkanálnyi.
Habverővel simára keverjük és hozzáadjuk a tejfölt. Érdemes még egy kis főzőlevet adni a rántáshoz, így egyszerűbb lesz a főzelékhez adni a rántást. Amint belekevertük további 5 percig főzzük és végül megszórjuk az összevágott petrezselyemmel.