16 °C
borús égbolt
2025. április 25., péntek
Márk

Egyszerű zöldbabfőzelék

2024. január 20.
71.1871
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A magyar konyha egyik klasszikusának számít a zöldbabfőzelék, amit nagyon könnyű elkészíteni és sokakban felidézi a menzás korszakot. A főzelékben nagyon kevés a kalória, ezért bátran lehet diéta alatt is fogyasztani, csupán megfelelő lisztet kell választani a finomliszt helyett.


Hozzávalók:
750 g fagyasztott zöldbab
2-3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt (sima, zab vagy tönköly)
3 gerezd zúzott fokhagyma
1-1,5 evőkanál fűszerpaprika
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
A fagyasztott zöldbabot felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, megsózzuk és 20-25 perc alatt puhára főzzük. Közben elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, majd hozzáadjuk a fokhagymát, így is pirítunk rajta 1-2 percet. Ezután mehet hozzá a fűszerpaprika és a zöldbab főzővízéből egy nagy merőkanálnyi.

Habverővel simára keverjük és hozzáadjuk a tejfölt. Érdemes még egy kis főzőlevet adni a rántáshoz, így egyszerűbb lesz a főzelékhez adni a rántást. Amint belekevertük további 5 percig főzzük és végül megszórjuk az összevágott petrezselyemmel.
2 hozzászólás

Minoni

1 éve, 4 hónapja és 11 napja

Nagyon szeretem, ráadásul fogyós kajának is igen jó. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

1 éve, 4 hónapja és 12 napja

Egész egyszerűen imádom, kis pörivel. mosolygó smiley

válasz erre