Hozzávalók:
450 g liszt
1 db tojás + a kenéshez
db 1 tojássárgája
80 g puha vaj
100 g porcukor
200 ml tej
7 g száraz élesztő
1 csomag vaníliás cukor
8 szem szilva
kevés fahéjas cukor
Elkészítés:
A langyos tejbe teszünk egy pici cukrot, valamint az élesztőt és hagyjuk felfutni. Ezt követően a vaj kivételével minden hozzávalót egy tálba teszünk és alaposan összedolgozzuk, ezután a vajat is hozzáadjuk és 6-8 percig dagasztjuk a tésztát. Ezt követően félre tesszük és hagyjuk kelni egy órát. Ezután nyolc egyenlő részre osztjuk a tésztát egy lisztezett felületen.
Hengereket nyújtunk belőle és egy nyolcas formát alakítunk ki a tésztából. Mindegyik körbe tegyünk egy-egy fél szem szilvát, amit szórjunk meg pici fahéjas cukorral. Hagyjuk kelni 30 percet a tésztát, majd tojással kenjük meg őket. Ezután előmelegített sütőben süssük őket 25-30 percig. Lehet készíteni hozzá fehér mázat, ehhez 200 g porcukrot keverjünk el 3 evőkanál forró vízzel.