Hozzávalók:
2 kg zöldbab
1,5 l víz
200 g cukor
5 evőkanál 20%-os ételecet
2 evőkanál só
1 teáskanál köménymag
2 db babérlevél
1 teáskanál mustármag
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldbabok két végét vágjuk le, majd alaposan mossuk meg őket. Ezután tegyük fel őket bő vízben és főzzük körülbelül 5-7 percig, hogy félpuhák legyenek. A félkész zöldbabot leszűrjük és félretesszük. Közben elkészítjük az ecetes levet. Ehhez a 1,5 liter vízhez hozzáadjuk az ecetet, a cukrot és a fűszereket, majd az egészet forraljuk fel. Ha már elolvadt benne a cukor, akkor készen vagyunk.
A zöldbabokat üvegekbe rakjuk, teszünk bele fokhagymát és mustármagot is, majd felöntjük az ecetes vízzel. Jól lezárjuk, majd egy vízzel teli lábosba rakjuk az üvegeket és hagyjuk gőzölődni 15 percet. Végül a vízben hagyjuk kihűlni.