Hozzávalók:
500 g fusilli tészta
olívaolaj
1 közepes fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olasz fűszerek
2 evőkanál só
2 doboz konzerv aprított paradicsom
1 evőkanál balzsamecet
950 ml forró vízzel
friss bazsalikom
250 g spenót
50 g vaj
3 púpos kiskanál mascarpone
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe tegyünk olajat, majd az apróra vágott hagymát pároljuk meg. Ha már puha a hagyma, akkor tegyük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket. 1-2 percig pirítsuk, majd öntsük bele a paradicsomot, a balzsamecetet és a sót. További 5 percig főzzük az egészet.
Ezután mehet bele a forró víz és a tészta. Forraljuk fel és 10-15 percig főzzük, míg a tészta jól megszívja magát. Ha már megfőtt a tészta, akkor mehet bele a spenót és a vaj, végül pedig a mascarpone is amitől igazán krémes lesz az egész.