Hozzávalók:
400 g spagetti
100 g parmezán sajt
7 dl húsleves
5 szelet bacon
3 db tojássárgája
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál bazsalikom
fél vöröshagyma
só, bors
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe pirítsuk meg az összevágott bacont, majd szedjük ki és tegyük félre. A hagymát a visszamaradt zsíron megpároljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Ha már illatozik a hagyma, akkor mehet bele a száraz tészta és felöntjük az egészet az alaplével. Közepes lángon 15 percig főzzük, szórjuk meg sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásokat és adjuk hozzá a reszelt sajtot.
A főzési idő előtt nem sokkal egy kevés vizet keverjünk a tojáshoz és utána öntsük a tésztához. Amikor a tészta magába szívta az összes folyadékot végül megszórjuk a bazsalikommal és a baconnel.