Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál bazsalikom
só, bors
1 kiskanál fűszerpaprika
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a mustárt. Ezzel a páccal kenjük meg alaposan a húst és hagyjuk pihenni a hűtőben egy órát. Ezt követően melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd tegyük egy tepsire a húst. Tegyük be a sütőbe és 10 percig ezen a hőfokon sütjük.
10 perc elteltével levesszük a hőfokot 120-ra és további 10 percig sütjük. Ha megvagyunk, akkor vegyük ki a sütőből és pihentessük 10-20 percig. Így szaftos és omlós marad a karaj.