-1 °C
tiszta égbolt
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Egyben sült sertéskaraj

2021. november 10.
64.3381
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető húsétel, amit akár az ünnepek alatt is elkészíthetünk a vendégségnek. A karajnál nagyon fontos odafigyelni, hogy meddig sütjük, hány fokon és a pihentetés.


Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
3 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
1 evőkanál majoránna
1 evőkanál bazsalikom
só, bors
1 kiskanál fűszerpaprika

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a fűszereket, a zúzott fokhagymát, az olívaolajat és a mustárt. Ezzel a páccal kenjük meg alaposan a húst és hagyjuk pihenni a hűtőben egy órát. Ezt követően melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd tegyük egy tepsire a húst. Tegyük be a sütőbe és 10 percig ezen a hőfokon sütjük.

10 perc elteltével levesszük a hőfokot 120-ra és további 10 percig sütjük. Ha megvagyunk, akkor vegyük ki a sütőből és pihentessük 10-20 percig. Így szaftos és omlós marad a karaj.
nincs még hozzászólás