A Sole-Mizo Zrt. meghívásának köszönhetően látogathattunk el Marcaliba, ahol egy 130 éve működő tejüzemben készülnek a márka ízletes túró rudijai. Egy erősebb napon akár 300 ezer darab rudi is elkészül, ugyanis a vállalat két éve egy 300 millió forintos beruházással fejlesztette az üzemet, így már nem csak mennyiségben tudnak többet termelni, de egy berendezésnek köszönhetően valódi csokoládét használnak a pucér rudik bevonására. A berendezés folyamatosan temperálja a csokoládét (tej- és étcsokoládét egyaránt).
Talán kevesen tudják, de a klasszikus túró rudi nem csokoládéval van bevonva, hanem kakaós bevonó masszával, aminek az ízét nem biztos, hogy sokan kedvelnek. A túró rudi egyébként nem magyar találmány, még egy magyar delegáció járt a '60-as években a Szovjetunióban, ahol felfedezték a Tvorozsnij Szirokot. Ezután magyar élelmiszeripari szakemberek kicsit átdolgozták és megszületett a túró rudi, amit összesen két vállalat használhat hivatalosan, az egyik a Mizo.
Nos, az üzembe megérkezik a kicsit krémesebb állagú túró massza, mely egy hatalmas üstbe kerül. Innen szivattyúk nyomják át az úgynevezett polipon, acélcsöveken keresztül a masszát a gyártósorra, ahol a pucér rudi hosszú sorokban érkezik. Egy gép ezután megfelelő méretűre vágja őket és közben alul kapnak egy vékony fehér réteget, ami nem engedi, hogy szétessenek a túró rudak a gyártás során. Ezt követően folyamatos hűtés mellett kapnak egy finom csokoládés fürdőt, majd újabb hűtés következik és végül mennek a csomagoló részleghez.