13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Őszi méregtelenítés egy házi csodaszerrel

2013. november 15.
2.4441
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár a méregtelenítéshez a legtöbb esetben a tavaszi és a nyári szezon a legalkalmasabb, de ez nem jelenti azt, hogy ősszel hagynunk kellene testünkben felgyülemleni a méreganyagokat.

Ha te is szeretnél tenni ez ellen, most itt egy házilag elkészíthető méregtelenítő ital, amitől még a dietetikusok szerint is csak úgy menekülnek majd ki belőlünk a méreganyagok.

Az amerikai táplálkozási tanácsadók szerint az őszi időszakban a méregtelenítésnek elsődlegesen a tüdőre és a vastagbélre kell koncentrálnia, így az évszak méregtelenítése során elengedhetetlen, hogy nagyon sok folyadékot, lehetőleg tiszta, szénsavmentes ásványvizet fogyasszunk, ami mellé reggel, délben és este érdemes továbbá inni a speciálisan őszre összeállított méregtelenítő italból is.

Az őszi méregtelenítő ital összetevői a következők:

egy cékla
egy alma
három retek
félfej kelkáposzta

Az elkészítés módja nagyon egyszerű, a hozzávalók megtisztítását követően ugyanis előbb kipréseljük a céklát, majd sorban az alma, a három retek és a kelkáposzta levét, ezeket összekeverjük, esetlegesen citrom- vagy grépfrút-lével ízesítjük és napjában legalább két alkalommal fogyasztjuk.

Böjtölésre nincs szükség, ellenben ajánlott könnyed ételeket fogyasztani a kúra idején - legalább egy hétig tartson -, aminek köszönhetően anyagcserénk szó szerint turbó üzemmódba kapcsol majd!