11 °C
tiszta égbolt
2024. április 27., szombat
Mariann, Zita

A WHO jelentése szerint egyre több fiatalt érint az internetes zaklatás

2024. március 28.
19.5161
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy nemzetközi tanulmány szerint minden hatodik serdülő tapasztalt már internetes zaklatást, a WHO legfrissebb jelentése szerint pedig több iskoláskorú gyerek számolt be internetes zaklatásról, mint a járvány előtt.

Az újonnan kiadott tanulmányban több mint 279 000 fiatalt kérdeztek meg 44 országból és régióból az internetes zaklatás kapcsán. A felmérés szerint 2018 óta sokat nőtt a "cyber bullying", a fiúknál 12%-ról 15%-ra, a lányoknál pedig 13%-ról 16%-ra. A kutatók és a WHO is úgy véli, hogy minél gyorsabban oktatni kellene a veszélyekről a fiatalokat és a szülőket is.

Dr. Hans Henri P. Kluge, a WHO európai regionális igazgatója úgy fogalmazott:

Ahogy a fiatalok társadalmi elkötelezettsége az online környezetre váltott a Covid-19-járvány miatti zárlatok során, úgy tűnik, hogy nőtt az internetes zaklatás elkövetése és megtapasztalása. A kortársak közötti erőszak virtuális típusaira való összpontosítás most sürgős prioritás a serdülők és fiatalok egészségének és jólétének védelme érdekében, és az internetes zaklatást a társadalmak egyik fő problémájának kell tekinteni.