22 °Cerős felhőzet
2022. augusztus 10., szerda • Lőrinc

Ezek voltak a 90-es évek legjobb beauty termékei! Emlékeztek még?

Brauny , 2016. május 01.
Habár a kilencvenes éveket nem csak mi, hanem olvasóink jelentős többsége is biztosan megélte, összességében mégis kijelenthető, hogy ma már olyan nosztalgikusan tekintünk vissza arra az évtizedre, mint a nyolcvanas évekre. Ez nem is véletlen, elegendő csak megnézni az akkor készült ciki képeket a csőfarmerekkel, a susogós melegítőkkel vagy a bugyuta frizurákkal, amelyek mellett az időszaknak természetesen megvoltak a maga beauty termékei is. (Hol volt még akkor ez a szó?) Ezeket idézzük fel most egy kicsit az alábbiakban!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Impulse spray

Miután a rendszerváltás megnyitotta a kapukat a kozmetikai termékek előtt, a boltok polcait hirtelen elárasztották a legkülönfélébb illatszerek, de a legtöbb akkori tini és fiatal lány garantáltan azokra a legolcsóbb Impulse spray-kre esküdött, amelyek az akkori diszkókorszakot juttatták eszünkbe a dobozon megtalálható csodaszép modellekkel, a harsány színekkel és a kellemes, nyugatias illattal. Szinte minden menő csajszi szekrényén ott sorakoztak akkoriban még a kiürült dobozok is.

Ezek voltak a 90-es évek legjobb beauty termékei! Emlékeztek még? - 2. kép

2. Gabi fogkrém

Ha a kilencvenes években voltunk gyerekek vagy fiatalok, akkor bizonyára jól emlékszünk még a Gabi fogkrém zöld tubusára és sárga elefántjára. Habár a fogkrém már a nyolcvanas években is hódított, azért a manapság ismert márkák megjelenése előtt még a kilencvenes években is nagy keresete volt, így szinte minden gyerek két pofára tömte, ha hozzáfért. Persze néha azért a fogunkat is megmostuk vele.

3. Caola rúzs

Szintén a nyolcvanas évekbe nyúlik, de azért még a kilencvenes években is hódított a Caola rúzs, amelynek egyik legkülönlegesebb változata a Mystic volt. Különlegességét elsődlegesen annak köszönhette, hogy színváltós hatással rendelkezett, ezáltal hiába vásárolhattunk belőlük sárgát, zöldet vagy kéket, az ajkakon pirosas és pink árnyalatot vettek fel. Érdekesség, hogy ezek a rúzsok még elképesztően tartósak is voltak, ehettünk és ihattunk velük, garantáltan még napok múlva is ott volt a szánkon. Igen, lemosni is ugyanilyen nehéz volt őket!

Ezek voltak a 90-es évek legjobb beauty termékei! Emlékeztek még? - 3. kép


4. Baba szappan

A Baba szappan egy mindmáig kapható termék, amely a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik meghatározó márkája volt, ha kéztisztításról, illetve fürdésről volt szó. Hol volt még akkor a tusfürdő vagy a fürdőrózsa, és más egyéb tisztálkodási eszközök a gyerekek számára? Kapott mindenki egy Baba szappant - gyakran az egész család -, és azt be kellett osztani egy-két hétre.

5. Golyós szájfények

Ma már hihetetlen, de igaz: a kilencvenes években jött divatba először a szájfény, egészen pontosan a golyós dezodorhoz hasonló fajta, amelyek jellemzően valamilyen gyümölcsös, édes ízben voltak kaphatók, sőt később már csillámos változatban is megjelentek a polcokon. Szinte nem volt olyan lány annak idején, akinek ne lett volna legalább egy a táskájában, és garantáltan olyan sem, aki ne nyalta volna le rögtön a szájáról a felkent finomságot.
 
5 hozzászólás

Mirjam • Polihisztor #5 • 6 éve, 9 hónapja és 22 napja

Voltak érdekes termékek anno. Azért örülök hogy most már sokkal jobbak vannak.

Minoni • Nagymester #4 • 6 éve, 9 hónapja és 23 napja

Te jó ég ezek a retro cuccok. Komolyan mondom némelyikre már nem is emlékszem, de biztos vagyok benne, hogy a nagyinál ezekből még van.

Hampster • Megszállott #3 • 6 éve, 9 hónapja és 23 napja

Na neeeeee, micsoda retro cuccok!!! Baba szappan még tartja magát!

Zita.Péter • Überbrutál #2 • 6 éve, 9 hónapja és 23 napja

Impulset mégmindig lehet kapni. Azok a szájfények...annyi volt, csillogtak mint egy csillár.

Kicsi • Überbrutál #1 • 6 éve, 9 hónapja és 23 napja

impuls spray.. Imádtam!