7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

A legtöbb nőnek a reggelinél is fontosabb a külseje

2014. március 03.
2.0801
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#A Farmhouse Breakfast Week apropójának köszönhetően egy reprezentatív amerikai kérdőíves kutatásból kiderült, hogy a nők többségének még a reggelinél is fontosabb az, hogy jól nézzenek ki ébredés után.

A megkérdezett nőknek például legalább negyede hetente egyszer teljesen kihagyja a reggelit, és 30 százalékuk általában azért, mert egyszerűen nem jut idő elkészíteni néhány falatot a nagy készülődés során, a tükör előtt állva ugyanis nem lehet reggelizni.

Érdekesség, hogy a megkérdezett nők jelentős része ugyanakkor nem csak azért nem reggelizik, mert nincs ideje rá, hanem azért, mert ettől várják a mínusz kilókat, holott tudományos kutatások bizonyítják, hogy a nap első étkezésének kihagyásával csak nagyobb kárt okozunk, mint hasznot.

A jelenlegi kutatásból egyébiránt az derült ki, hogy a megkérdezettek közel 60 százaléka nem is érzi magát éhesnek ébredés után, azért nem fogyaszt reggelit, de közel 30 százalékuk a készülődés és a tükör előtt töltött percek miatt nem tudja kivitelezni az első étkezést.