12 °C
borús égbolt
2024. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egészben sült kakukkfüves csirke

2019. május 28.
6.7611
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egyik legegyszerűbb főétel, az egészben sült csirke, amit lényegében csak be kell fűszerezni és betolni a sütőbe, ahol ropogósra sül. Azonban nem mindegy, hogyan fűszerezzük a húst, így ma mutatunk egy nagyon ízletes változatot.


Hozzávalók:
1 db egész csirke
5 evőkanál olaj
1 teáskanál bors
10 ág kakukkfű
1 teáskanál fűszerpaprika


Elkészítés:
A csirkét alaposan tisztítsuk meg kívül és belül is, majd mindenhol sóval dörzsöljük be. Egy edényben keverjük össze az olajat, a borsot, a fűszerpaprikát és egy teáskanál kakukkfüvet. Ezzel a páccal alaposan kenjük be a csirkét, majd tegyük a hűtőbe és hagyjuk pácolódni egy kis ideig.

Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenjünk ki pici zsírral vagy olajjal, majd tegyük bele a húst és még szórjuk meg kakukkfűágakkal. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 1,5 órán át sütjük. Közben néha forgassuk meg és locsolgassuk a saját levével.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

5 éve, 9 hónapja és 4 napja

Nyamiii

válasz erre