27 °C
tiszta égbolt
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Édes-savanyú uborkasaláta

2016. február 02.
7.0573
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy kicsit különlegesebb salátareceptet mutatunk, ami magában is nagyon ízletes, de akár friss sültekhez is lehet fogyasztani. Állapotos nők kifejezetten szerethetik az édes és a savanyú ízek keveredése miatt.


Hozzávalók:
2 db kígyóuborka
100 g lilahagyma
2 evőkanál méz
4 evőkanál almaecet
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
csipet só
friss chili

Elkészítés:
Készítsük el első lépésben az öntetet. Ehhez a mézet keverjük el az olívaolajjal és az almaecettel. A chilit aprítsuk össze és keverjük az öntethez. Az uborkát mossuk meg és vágjuk félbe hosszában. Kaparjuk ki a magos belsejét, majd szeleteljük fel az uborkát.

A hagymát vékony csíkokra szeleteljük, majd összekeverjük az uborkával. Végül az öntetet rálocsoljuk a salátára és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
3 hozzászólás

Minoni

10 éve, 1 hónapja és 21 napja

Nem lehet rossz, bár fura.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 1 hónapja és 21 napja

Tényleg ázsiai beütésű.

válasz erre

Móni

10 éve, 1 hónapja és 22 napja

Huuha hát ez ilyen ázsiai típusú.

válasz erre