Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
2 db kaliforniai paprika (piros és zöld)
2 db paradicsom
25 dkg felkockázott ananász konzerv
2 db sárgarépa
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés sűrített paradicsom
Worcester szósz
sötétebb szója szósz
olaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
tengeri só, bors
csípős paprikakrém
Elkészítés:
A csirkemellfilét egyenletesen felcsíkozzuk vagy felkockázzuk. Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, majd közepesen erős lángon fehérre sütjük a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, szója szósszal és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott paprikát, a felkockázott hagymát, az ananász darabokat és az apróra vágott sárgarépát.
Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét is. Lefedve, alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük.
Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a hosszú szemű rizs, de készíthetünk hozzá tojásos rizst is.