13 °C
borús égbolt
2024. február 28., szerda
Elemér

Édes-savanyú csirke

2013. december 07.
2.3731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a hétköznapi ételeket, a tésztákat, a leveseket és pörkölteket, akkor itt ez az egzotikus csirkés finomság, mely tele van vitaminokkal és nem fogja megterhelni a gyomrodat sem.


Hozzávalók:
60 dkg csirkemellfilé
2 db kaliforniai paprika (piros és zöld)
2 db paradicsom
25 dkg felkockázott ananász konzerv
2 db sárgarépa
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés sűrített paradicsom
Worcester szósz
sötétebb szója szósz
olaj
1 evőkanál méz
2 evőkanál alma- vagy fehérborecet
tengeri só, bors
csípős paprikakrém

Elkészítés:
A csirkemellfilét egyenletesen felcsíkozzuk vagy felkockázzuk. Egy nagyobb, lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, majd közepesen erős lángon fehérre sütjük a csirkecsíkokat. Sózzuk, borsozzuk, szója szósszal és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a vékonyan felkarikázott paprikát, a felkockázott hagymát, az ananász darabokat és az apróra vágott sárgarépát.

Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd hozzáadunk egy kevés sűrített paradicsomot, a fokhagymát és az ananász levét is. Lefedve, alacsony lángon úgy 30 percig főzzük, ízlés szerint mézzel és ecettel ízesítjük.

Ha elkészült az étel, rizzsel kínáljuk. Legjobb a hosszú szemű rizs, de készíthetünk hozzá tojásos rizst is.
12 hozzászólás

bodone

10 éve, 11 hónapja és 6 napja

Már meg is van a holnapi ebéd ötlet!!

válasz erre

bea74

11 éve, 1 hónapja és 6 napja

Fincsi lehet!

válasz erre

KOROMANIKO

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

nagyon fini ezt kipróbálom

válasz erre

simply red

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ismét egy olyan recept, amit nagyon szeretek és még a gyerekeim is megeszik mosolygó smiley

válasz erre

juhaszandor

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Na ilyen még csak 1-2 alkolommal volt nálunk, de akkor iszonyatosan jó volt röhögő smiley

válasz erre

bessyke

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Egyszerűen imádom !! mosolygó smiley

válasz erre

Enci

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

én az ananászt nem nagyon szeretem, de talán a sok fűszertől nem lehet érezni

válasz erre

krisztike

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Valamelyik nap meg is csinálom!mosolygó smiley Klassz recept!

válasz erre

eszjudit

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

nagyon szeretem

válasz erre

Gucci

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

nyamiii az egyik kedvencem röhögő smiley de még soha nem csináltam otthon, csak kínaiban ettem ilyet

válasz erre

Minoni

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Ananászt nem szeretem úgyhogy nekem ez nem lesz elkészítve...szomorú smiley

válasz erre

leoni

11 éve, 1 hónapja és 10 napja

Hmmmmm de guszta specialitás! Egyszer kipróbálom!

válasz erre