Hozzávalók:
1 db édesköménygumó
200 g paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 db krumpli
5 dl alaplé
1 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
Első lépésként az édesköményt vágjuk fel vékonyan, míg a hagymát és a fokhagymát apróra. A krumplit és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Egy lábosba tegyünk kevés olajat és a hagymát kezdjük el párolni rajta. Egy-két perc után adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát.
Pároljuk 10 percig a zöldségeket, majd tegyük bele a paradicsomot és így pároljuk tovább. Öntsük fel az alaplével, sózzunk és borsozzunk, majd forraljuk fel az egészet. Ha teljesen puhára főttek a zöldségek, akkor vegyük le a tűzről és egy botmixerrel pürésítsük.
Végül tegyük vissza és a főzőtejszínt folyamatos kevergetés mellett tegyük bele. Ha szeretnénk főzhetünk bele kevés tésztát.