22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Édesköményes paradicsomleves

2015. május 05.
2.1971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy nagyon finom paradicsomleves receptjét hoztuk el, mely egy kicsit másabb a hagyományoshoz képest, ugyanis ebben finom édeskömény is található. Az édeskömény nagyon egészséges és a fogyásban is segít.
 


Hozzávalók:
1 db édesköménygumó
200 g paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
1 db vöröshagyma
1 db krumpli
5 dl alaplé
1 gerezd fokhagyma
só, bors
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:
Első lépésként az édesköményt vágjuk fel vékonyan, míg a hagymát és a fokhagymát apróra. A krumplit és a paradicsomot apró kockákra vágjuk. Egy lábosba tegyünk kevés olajat és a hagymát kezdjük el párolni rajta. Egy-két perc után adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt édesköményt, a krumplit, és a fokhagymát.

Pároljuk 10 percig a zöldségeket, majd tegyük bele a paradicsomot és így pároljuk tovább. Öntsük fel az alaplével, sózzunk és borsozzunk, majd forraljuk fel az egészet. Ha teljesen puhára főttek a zöldségek, akkor vegyük le a tűzről és egy botmixerrel pürésítsük.

Végül tegyük vissza és a főzőtejszínt folyamatos kevergetés mellett tegyük bele. Ha szeretnénk főzhetünk bele kevés tésztát.
3 hozzászólás

Babóca

11 éve, 10 napja

Ez jó recept, de kell bele a tészta.mosolygó smiley

válasz erre

monyó

11 éve, 10 napja

Hmm még nem ettem édesköményes paradicsomlevest.

válasz erre

Natasha

11 éve, 10 napja

Finom lehet. Még nem ettem ilyet.

válasz erre