31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Édeskömény krémleves

2015. február 23.
2.0843
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, egyszerű krémleves. Az édeskömény nagyon jó fehérje forrás, ugyanis rengeteg fehérjét tartalmaz. Szinte egész évben fogyaszthatjuk.


Hozzávalók:
1 db édeskömény
3 szem burgonya
1 szál póréhagyma
2 dl főzőtejszín
2 evőkanál liszt
1 db húsleveskocka
só, bors

Elkészítés:
Az édesköményt kisebb darabokra vágjuk, míg a póréhagymát karikákra. Az édesköményt kevés olajon megfuttatjuk, közben a burgonyát kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a lisztet is. Felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje és beletesszük a leveskockát is.

Beletesszük a burgonyát és a hagymát is, közepes lángon teljesen puhára főzzük a zöldségeket. Egy botmixer segítségével pürésítjük a levest, majd visszatesszük főni és belekeverjük a tejszínt. Újból felforraljuk és már kész is a leves.
2 hozzászólás

zsebibaba

11 éve, 2 hónapja és 1 napja

Finom lehet. mosolygó smiley És egyszerű is.

válasz erre

Lili

11 éve, 2 hónapja és 2 napja

Nagyon szeretem az édesköményt, de így még nem ettem, csak salátában. mosolygó smiley Kipróbálom!

válasz erre