Hozzávalók:
750 g édesburgonya
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál barna cukor
1/4 csésze balzsamecetet
100 g rukkola
100 g feta sajt
1 db avokádó
2 evőkanál fenyőmag
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a hagymát vágjuk karikákra. Tegyük őket egy tepsire, szórjuk meg sóval és borssal, valamint olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Félidőben átforgatjuk az egészet.
Közben a cukrot és az ecetet egy serpenyőben elkezdjük összeforralni. Ha felforrt, akkor lejjebb vesszük a tüzet és néhány perc alatt hagyjuk besűrűsödni, és ezután levesszük, hagyjuk kihűlni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.
Végül összeállítjuk a salátát. Ehhez a rukkolát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kihűlt burgonyát és hagymát, a kockákra vágott avokádót, a morzsolt feta sajtot, a balzsamecetes dresszinget és a legvégén a fenyőmagot.