21 °C
tiszta égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

Édesburgonyasaláta

2018. március 04.
7.6071
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Dobj össze vacsorára vagy ebédre egy egyszerű, de laktató salátát. Az édesburgonya sokkal egészségesebb mint a rendes, ráadásul édesebb íze is van, olyan mintha sütőtököt ennél. Szuper salátát lehet készíteni belőle.



Hozzávalók:
750 g édesburgonya
1 db vöröshagyma
1 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál barna cukor
1/4 csésze balzsamecetet
100 g rukkola
100 g feta sajt
1 db avokádó
2 evőkanál fenyőmag

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a hagymát vágjuk karikákra. Tegyük őket egy tepsire, szórjuk meg sóval és borssal, valamint olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Félidőben átforgatjuk az egészet.

Közben a cukrot és az ecetet egy serpenyőben elkezdjük összeforralni. Ha felforrt, akkor lejjebb vesszük a tüzet és néhány perc alatt hagyjuk besűrűsödni, és ezután levesszük, hagyjuk kihűlni. A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítjuk.

Végül összeállítjuk a salátát. Ehhez a rukkolát tegyük egy tálba, adjuk hozzá a kihűlt burgonyát és hagymát, a kockákra vágott avokádót, a morzsolt feta sajtot, a balzsamecetes dresszinget és a legvégén a fenyőmagot.
3 hozzászólás

becky

6 éve, 11 hónapja és 9 napja

krumpli meg saláta...?

válasz erre

Bogyó

6 éve, 11 hónapja és 10 napja

Ez nagyon tetszik. Jó íze lehet.

válasz erre

Natasha

6 éve, 11 hónapja és 10 napja

Tök jó.

válasz erre