30 °C
tiszta égbolt
2025. június 20., péntek
Rafael

Édesburgonyás muffin

2016. június 08.
4.8421
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy igazán különleges édesség, aminek fő alapanyaga az édesburgonya. Ez a könnyen elkészíthető édesség nem csak különleges, de nagyon finom is. Érdemes kipróbálni.
 


Hozzávalók:
250 g édesburgonya
400 g búzaliszt
15 g sütőpor
200 g kristálycukor
1 csipet só
50 ml étolaj
300 ml 1,5%-os tej
100 g mazsola
fél mokkáskanál fahéj

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk kisebb kockákra és főzzük puhára, enyhén sós vízben. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, és a sót. Beleöntjük az olajat és a tejet, majd összekeverjük.

A kihűlt burgonyát alaposan összetőrjük és a masszához adjuk. Végül a mazsolát is belekeverjük. Muffinformákba töltjük és 180 fokon, 15-20 perc alatt készre sütjük.
4 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Elég jól hangzik.

válasz erre

pilótakeksz

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Ilyet még biztosan nem ettem.

válasz erre

Sandy

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Wow hát ilyenről sem hallottam még.

válasz erre

leoni

9 éve, 9 hónapja és 22 napja

Érdekes muffin. Nem tudom milyen íze lehet.

válasz erre