Mai receptünk egy nagyon egyszerű, laktató és ízletes sós pite, amit ebédre is lehet fogyasztani - például egy adag salátával -, vagy akár reggelire is. Az alapba a burgonyán kívül más alapanyagokat is lehet tenni ízlés szerint.
Hozzávalók:
1 db pite tészta
350 g édesburgonya
4 db tojás
250 g tejföl
100 g szalonna
80 g sajt
só, bors
friss petrezselyem
Elkészítés:
A szalonnát vágjuk kockákra, majd serpenyőben süssük ki. Közben a burgonyát pucoljuk meg és vágjuk össze kockákra. A tojásokat keverjük el a tejföllel, majd keverjük bele a burgonyát, a megsült szalonnát, az apróra vágott petrezselymet és a sajtot. Szórjuk meg kevés sóval és borssal. Öntsük a keveréket a tésztára.
Végül előmelegített sütőben süssük a pitét 200 fokon 40-45 percig. Lehet hidegen és melegen is tálalni.