21 °C
tiszta égbolt
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Édesburgonya röszti

2019. szeptember 28.
14.0181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes köret, amit akár magában is lehet fogyasztani vagy reggelire. Könnyen elkészíthető és aki ismeri a sima röszti/lepény elkészítését, az biztosan el tudja készíteni az édesburgonyás változatát.


Hozzávalók:
400 g édes burgonya
só, bors
3 evőkanál liszt
2 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
olaj

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg és reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd besózzuk és hagyjuk állni fél órát. Kinyomkodjuk és hozzákeverjük a lisztet, a tojásokat, a zúzott fokhagymát, a borsot és az apróra vágott petrezselymet. Összedolgozzuk az egészet és felforrósítjuk az olajat. Egy kanál segítségével krongokat formázunk és kisütjük őket az olajban.

Érdemes mellé valamilyen mártogatóst készíteni, jól feldobja az ételt.
1 hozzászólás

leoni

5 éve, 2 hónapja és 24 napja

Mint a tócsni csak édesburgonyából.

válasz erre