-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 18., kedd
Bernadett

Édesburgonya pirítós

2016. október 15.
6.2811
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma egy hihetetlenül szuper és egészséges receptet mutatunk. Ha szeretnénk a reggelik során kihagyni az étkezésből a kenyeret, akkor jó alternatíva lehet az édesburgonya pirítósként. Szinte bármit tehetünk rá és egyszerűen fantasztikus.


Hozzávalók:
100 g édesburgonya
különböző feltétek

Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg és törüljük szárazra. A héját nem muszáj levágni, de aki nem szereti az vágja le. Vágjuk körülbelül 3 cm vastagságúra a burgonyát. A lényeg, hogy beleférjen a pirító sütőbe. Ha nincs pirítósunk, akkor sütőben is elkészíthető grill fokozaton.

Tegyük a pirítósba a szeleteket és hagyjuk nagyjából 10 percig sülni. Érdemes néha ránézni, nehogy megégjenek. Közben elkészíthetjük kedvenc feltétünket: rántottát vagy tükörtojást, esetleg avokádókrémet. Végül a puha és megsült burgonyákra tesszük a feltétet és már ehetjük is.
3 hozzászólás

pilótakeksz

9 éve, 23 napja

Uhhh de jó ötlet.

válasz erre

Minoni

9 éve, 23 napja

Nem biztos h bele merném tenni a pirítósba a krumplit.

válasz erre

Edit90

9 éve, 23 napja

Na erről még nem hallottam. Jó ötletnek tűnik, de nem fog nagyon megégni?

válasz erre